Het enige dat tussen jou en deze hummus van pure chocolade staat, zijn 6 ingrediënten. Je hebt een hummus op basis van kikkererwten die wordt gecombineerd met cacaopoeder, ahornsiroop en meer om een desserthummus te maken.
Dip je chocoladehummus met vers fruit, pretzels, koekjes en meer. Als je een liefhebber bent van hummus, moet je deze hummus van pure chocolade proberen, hij is zo decadent. Dit makkelijke dessert is een gezonde traktatie.
Ik ben dol op klassieke hummus, maar ik ben dol op het uitproberen van nieuwe smaken. Bekijk ook mijn edamame-hummus voor nog een andere smaaksensatie.
Dit recept voor donkere chocoladehummus is…
- Veganistisch
- Dessert Hummus
- Snel en gemakkelijk
- Gezond
- Glutenvrij
- Zuivel vrij
- Gemaakt met kikkererwten
Hoe maak je chocoladehummus
Volledige stappen voor het maken van chocoladehummus staan in de afdrukbare receptenkaart onderaan de post. Dit is een korte uitleg over hoe het is gemaakt.
- Begin met het toevoegen van ingrediënten in de keukenmachine.
- Mix vervolgens tot het mooi glad is en de klontjes zijn afgebroken.
- Voeg meer amandelmelk toe als je de textuur wilt verdunnen.
- Giet in een kom en serveer met vers fruit, pretzels, koekjes en meer.
Handige tips voor succes
Voedsel verwerker
Ik vind dat de keukenmachine het beste werkt voor het maken van hummus. Als je er geen hebt, kun je een blender met hoge snelheid gebruiken.
Samenhang
Als je merkt dat je hummus te dik is, voeg dan gewoon een scheutje amandelmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Variaties met donkere chocoladehummus
Honing of Agave
Als je dit niet nodig hebt om vegan te zijn, kun je honing als zoetstof gebruiken. Of zelfs een vloeibare agave zal werken in plaats van de ahornsiroop. Gewoon zoeten naar smaak.
Cacaopoeder met donkere chocolade
Je kunt de pure chocoladecacao pakken om de smaak van deze hummus nog meer naar boven te halen. Ik gebruikte een gewone cacao, maar voel je vrij om het te veranderen.
Plantaardige zuivel
Je kunt wisselen van amandelmelk naar kokosmelk, soja, etc. Voel je vrij om te gebruiken wat je bij de hand hebt. Ik gebruik gewoon liever amandelmelk, want dat hebben we veel in onze keuken.
Veelgestelde vragen over hummus met pure chocolade
Is dit een zoete hummus?
Ja, dit is een desserthummus. De kikkererwten zijn de basis, maar de andere ingrediënten helpen de smaak naar een chocoladesmaak te verheffen.
Hoe bewaar je overgebleven chocoladehummus?
Als je niet al je hummus opeet, bewaar je hem gewoon in een luchtdichte bak in de koelkast. De hummus is 4-5 dagen houdbaar. Even roeren en dan de hummus opscheppen.
Bevriest hummus?
Ik raad het invriezen van hummus niet aan. Het gaat de textuur veranderen en het zal niet erg goed smaken. Ik raad aan om alleen te maken wat je van plan bent te eten binnen de tijd voordat het bederft.
Zijn kikkererwten en kekerbonen hetzelfde?
Afhankelijk van waar je woont, noem je kikkererwten kekerbonen. Ze zijn hetzelfde als het gaat om het maken van hummus. Dus voel je vrij om kekerbonen te gebruiken als dat is wat er op het blikje staat.
Porties: 8 porties
Calorieën: 99kcal
instructies:
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa
- Voeg extra amandelmelk toe tot de gewenste consistentie is bereikt
- Serveer met pretzels, aardbeien en andere gewenste dipsnacks
Voeding
Calorieën: 99kcalKoolhydraten: 15gEiwit: 3gDik: 5gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 2gEnkelvoudig onverzadigd vet: 2gNatrium: 10mgPotassium: 175mgVezel: 3gSuiker: 8gVitamine A: 5IUVitamine C: 0.3mgCalcium: 39mgIjzer: 1mg