Serveer deze vegan gumbo deze week als avondeten. Stevig, geruststellend en barstensvol smaak bij elke hap. Serveer je vegan gumbo vol groenten over een kom rijst. Pak een lepel en duik in dit veganistische comfortfood-diner.
De dikke roux verhoogt de smaken echt en helpt de groenten in deze gumbo ongelooflijk te smaken. Als je van soepen houdt, moet je deze 50 veganistische soeprecepten eens bekijken! Twee van onze favorieten zijn de veganistische kipnoedelsoep en de veganistische linzensoep.
Deze veganistische gumbo is…
- Veganistisch
- Dikke Roux
- Creools gearomatiseerd
- Serveer over rijst
- Boordevol Groenten
- Zuivel vrij
Hoe maak je veganistische gumbo
Veganistische gumbo staat in de afdrukbare receptenkaart. Dit is een visuele doorloop over hoe het is gemaakt.
- In een soeppan smelt je de boter en bak je de paprika’s, bleekselderij en uien. Je wilt dat de groenten zacht zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg dan de bloem en de creoolse kruiden toe.
- Roer om te combineren en voeg dan langzaam de groentebouillon en aardappelen en bruine bonen en laurier toe.
- Breng het mengsel aan de kook en dek af en kook 30 minuten.
- Kruid met peper en zout en serveer met rijst.
Tips voor veganistische gumbo
Fruit eerst de groenten
Zorg ervoor dat u eerst de ui, paprika en bleekselderij bakt. Het is belangrijk omdat het de smaak van de gumbo naar een geheel nieuw niveau van smaak zal brengen.
Zware soeppan
Het hebben van een zware soeppan om de gumbo te koken is de sleutel. Het hebben van een zware pan betekent dat het gelijkmatig kookt en geen hete plekken in de pan heeft. Op die manier krijg je een gelijkmatige kok op je gumbo.
Meel Roux
Je moet de bloem toevoegen en ongeveer 1-2 minuten roeren. Dit is nodig omdat het de smaak van het meel zal verwijderen. Anders krijg je, als je de bouillon er meteen bij doet, niet die heerlijke dikke roux die de groenten doet smoren.
Veganistische Gumbo-variaties
Groenten
Dus met gumbo is het een goed moment om alle soorten groenten te plukken en te kiezen. Voeg courgette, okra of andere favoriete groenten toe om meer smaaklagen toe te voegen. Dit is een geweldige manier om je voorraadkast op te ruimen.
Hete saus
Als je gumbo klaar is, overweeg dan om een paar scheutjes hete saus in de pot of in elke kom toe te voegen om nog meer pit aan je gumbo toe te voegen.
Veelgestelde vragen over veganistische Gumbo
Hoe bewaar je overgebleven gumbo
De overgebleven gumbo die je niet meteen opeet, bewaar je in de koelkast in een luchtdichte trommel. De gumbo wordt nog wat dikker als hij afkoelt. Daarna kun je het opwarmen in een pot op het fornuis of in de magnetron.
Kun je gumbo invriezen?
Je kunt de gumbo dus invriezen, maar het verandert de textuur van de groenten. De groenten worden een stuk zachter als ze eenmaal ontdooid zijn.
Verdubbelt het recept goed?
Zorg er wel voor dat je een grote pot pakt waar alles in past. Verdubbel of zelfs verdrievoudig dan het recept. Het is een geweldig recept om een menigte te bedienen, maaltijden te bereiden, enz.
![vegetarische gumbo](https://ohmyveggies.com/wp-content/uploads/2022/10/Vegan-Gumbo-1200px-square.jpg)
Porties: 4 porties
Calorieën: 325kcal
Ingrediënten
- beker veganistische boter
- 1 ui dik gesneden
- 4 stengels selderij dik gesneden
- 2 groene pepers gesneden
- 2 kruidnagel knoflook fijngehakt
- beker meel
- 2 eetlepels creoolse kruiden
- 3 kopjes groentebouillon
- 1 pond aardappelen geschild en in blokjes
- 1 kan rode bonen gespoeld en uitgelekt
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
instructies:
- Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur, voeg dan de ui, bleekselderij, groene paprika’s toe en kook, onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht beginnen te worden
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, strooi dan de bloem, creoolse kruiden over de groenten en roer
- Roer er geleidelijk de groentebouillon door.
- Voeg dan de aardappelen en kidneybonen en laurier toe
- Breng het mengsel aan de kook, dek af en kook gedurende 30 minuten
- Voeg zout en peper naar smaak toe, serveer warm met rijst
Voeding
Calorieën: 325kcalKoolhydraten: 51gEiwit: 10gDik: 10gVerzadigd vet: 3gMeervoudig onverzadigd vet: 3gEnkelvoudig onverzadigd vet: 4gTrans vet: 0.1gNatrium: 840mgPotassium: 1046mgVezel: 10gSuiker: 6gVitamine A: 2359IUVitamine C: 77mgCalcium: 67mgIjzer: 4mg