Volledig geladen vegetarische kikkererwtenburgers zitten boordevol verse groenten, volle granen en natuurlijk kruiden voor het op smaak brengen. Serveer je veggieburgers op een broodje met je favoriete kruiden en toppings. Een heerlijke kikkererwtenburger die barst van de smaak.
Ben je dol op vegetarische burgers? Dat doe ik zeker, en je zult merken dat er talloze recepten zijn om uit te proberen. Zorg ervoor dat je deze vegetarische grillrecepten of vegetarische recepten voor bumperkleven bekijkt voor meer recepten met groenten.
Deze Kikkererwten Veggie Burgers zijn…
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Gemaakt met volkoren granen
- Verse groenten
- Smaakvol
Hoe maak je Kikkererwten Veggie Burgers
Volledige instructies voor het maken van deze vegetarische kikkererwtenburgers staan op de afdrukbare receptenkaart.
- In een pan ga je je groenten koken om ze te bakken om ze zachter te maken. Eenmaal verzacht, zet opzij om af te koelen.
- Vervolgens voeg je de kikkererwten, rijst, haver en Italiaanse kruiden, chia-ei en peterselie toe aan een keukenmachine. Gooi in de groenten.
- Pulse 3-4 keer totdat het een grove textuur is.
- Maak 4 gelijke pasteitjes en zet apart.
- Verhit olie in de pan en schroei aan elke kant zoals aangegeven.
- Serveer op een broodje met kruiden.
Handige tips voor vegetarische hamburgers
Keukenmachine – Pulse
Zorg ervoor dat je pulseert en laat het niet alleen pureren. Je wilt textuur aan je veggieburgers, dus een paar pulsen is voldoende. Je wilt gewoon de groenten een beetje breken.
Op zwaar werk berekende koekenpan
Door een goede koekenpan te gebruiken, kan de olie gelijkmatig worden verwarmd. Zo voorkom je hete plekken en een ongelijkmatige bereiding van je veggieburgers.
Variaties op Kikkererwten Veggie Burgers
Rijst
Als je geen bruine rijst wilt gebruiken, kun je witte rijst, jasmijn of een andere soort rijst gebruiken. Dit is een geweldig recept om te gebruiken voor rijst voor de volgende dag.
kruiden
Dus ik heb dit gekruid met Italiaanse kruiden, maar als je een andere smaak wilt, kun je kruiden met seizoenszout, Cajun-kruiden, enz. Voel je vrij om op smaak te brengen zoals je wilt, of doe een eenvoudig zout en peper.
Sla Wraps
In plaats van je hamburgers op een broodje te serveren, maak je het lichter met sla. Gebruik grote slablaadjes om de wrap na te bootsen en duik erin!
Veelgestelde vragen over Kikkererwten Veggie Burgers
Hoe bewaar je overgebleven veggieburgers?
Burgers die je niet meteen opeet, kun je maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren. Gewoon opwarmen in de magnetron of opwarmen in een koekenpan op het fornuis. Je kunt je hamburgers ook 2-3 maanden invriezen. Ontdooi het daarna een nacht in de koelkast of warm het op zodat het niet ingevroren is.
Hoe maak je een chiazaad ei?
Je voegt je chiazaden toe met het water en laat het indikken en indikken. Het is erg belangrijk om het mengsel de tijd te geven om in te dikken. Dit wordt mooi dik en zal fungeren als bindmiddel om de ingrediënten bij elkaar te houden.
Verdubbelt dit recept goed?
Ja, het kan zeker worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Maak gewoon zoveel hamburgers als je wilt. Met dit recept maak je 4 hamburgers.
Porties: 4 hamburgers
Calorieën: 177kcal
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui in blokjes gesneden
- 1 beker lucifer wortelen
- 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
- 2 kruidnagel knoflook fijngehakt
- 1 blik kikkererwten gespoeld en uitgelekt
- 1 beker snelle havermout
- beker gekookte bruine rijst
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel chiazaad + 3 eetlepels water een chia “ei”
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel zout
instructies:
- Verhit in een middelgrote pan olijfolie op middelhoog vuur, voeg dan ui, wortelen en bleekselderij toe en kook, onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht beginnen te worden, 2-3 minuten, roer de knoflook erdoor en kook nog een minuut; opzij zetten om af te koelen
- Voeg de kikkererwten, haver, bruine rijst, gehakte peterselie, chia ei, italiaanse kruiden en zout toe aan een grote keukenmachine samen met de gekookte groenten.
- Pulse 3-4 keer, tot het mengsel grof is maar niet gepureerd
- Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm elk tot een klein pasteitje
- Verhit een grote, ingevette koekenpan op middelhoog vuur en bak de pasteitjes 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn
- Serveer op een broodje met je favoriete toppings!
Voeding
Calorieën: 177kcalKoolhydraten: 28gEiwit: 5gDik: 6gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 2gEnkelvoudig onverzadigd vet: 3gTrans vet: 0,01gNatrium: 609mgPotassium: 278mgVezel: 5gSuiker: 3gVitamine A: 5538IUVitamine C: 7mgCalcium: 70mgIjzer: 2mg